Rady a tipy / Recepty

Pestovatelia marhúľ regiónu Podunajskej nížinyRecepty

Marhuľovo šošovicová polievka

3 polievkové lyžice olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčky cesnaku
1/3 pohára sušených marhúľ
1 a ½ šálky červenej šošovice
1 slepačí bujón
5 šálok vody
3 rajčiaky zbavené šupky a jadierok nakrájané
½ čajovej lyžice rasce
½ čajovej lyžice tymianu
soľ
čierne korenie
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Postup: Opečte cibuľu, cesnak a marhule na oleji,potom pridajte šošovicu a duste 30 minút. Primiešajte ostatné suroviny a opäťduste10 minút, potom prilejte šťavu z citróna. Keď je všetko uvarené, polovicu odoberte a rozmixujte, následne obe zmesi opäť spojte a môžete podávať.

Jedinečný marhuľový džem

5 pohárov čerstvých nakrájaných marhúľ
¼ pohára citrónovej šťavy
1 balíček pektínu (želírovací)
7 pohárov cukru
1 čajová lyžica mandľového extraktu – zvýrazní príchuť marhúľ

Postup: Najskôr uveďte do varu marhule, citrónovú šťavu a želírovací cukor, následne pridajte cukor a znovu prevarte. Nakoniec pridajte mandľový extrakt. Potom už len naplňte poháre a zavarte. Trvanlivosť džemu je jeden rok.

Marhuľové kura

½ šálky hladkej múky
8 stehien bez kože
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
2 strúčiky cesnaku - lisované
1 polievková lyžica koreniacej zmesi Marockej (alebo korenie podľa chuti)
400 ml šťavy z marhúľ
½ šálky sušených marhúľ

Postup: V plytkej miske zmiešajte múku, korenie a soľ a obaľte v nej stehná. Zahrejte olej a opečte na ňom mäso 2 – 3 minúty , ak treba pridajte olej. Vyberte z panvice a do výpeku dajte cibuľu a cesnak, restujte 5 minút resp. do mäkka, zalejte nektárom a redukujte, akonáhle začne vrieť vložte mäso naspäť a zakryte na 20 minút. Pridajte sušené marhule a varte ďalších 20 – 25 min bez zakrývania.Podávajte s kuskusom,ryžou alebo zemiakmi.

Marhuľové bowle

750 g zrelých marhúľ
125 g práškového cukru
1 fľaša bieleho vína
1 fľaša sektu
1 mokka lyžička muškátového orieška (nemusí byť,je to alergén)
listy medovky

Postup: Marhule umyte a odkôstkujte, zasypte práškovým cukrom. Nechajte odstáť, nech sa uvoľní šťava. Následne zmes zalejte vínom, pridajte muškátový orech a listy medovky, opäť nechajte postáť, nech sa chute spoja. Pred podávaním zalejte sektom. Na ozdobenie môžete použiť lístky medovky a rozpolené plody marhúľ.

Marhuľové tyčinky - môžete si ich nazvať aj RAW

2 šálky sušených marhúľ
2 šálky kokosovej múčky
1 12 šálky mandlí
2 čajové lyžičky citrónovej kôry
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy

Postup: Marhule zohrejte na panvici po dobu 10 minút, aby zmäkli. Potom všetky všetko spolu zmixujte a vytvarujte guličky, z ktorých vyformujete tyčinky. Takto vytvorenú maškrtu nechajte odstáť 4 hodiny a môžete konzumovať.

Pestovatelia marhúľ regiónu Podunajskej nížiny">Aktuality

  • Pestovatelia marhúľ regiónu Podunajskej nížiny">Spustenie web stránky

    13. mája sme spustili novú webovú stranku. Jej obsah budeme priebežne dopĺňať.

Pestovatelia marhúľ regiónu Podunajskej nížinyRýchla správa

Meno:

E-mail:

Text správy:

Opíšte reťazec z obrázka:

Overovací reťazec
Vygenerovať nový reťazec